Pünkösdi országjárás

2019.05.03, 17:51 Természetjáró
Nagykanizsa – Zalaegerszeg – Dobronak – Lendva (szlovéniai szomszédolás) Ismét olyan területre megyünk, ahova ritkán jutunk el, túrázni már jártunk Zalában, de a kulturális látnivalók még felfedezésre várnak. Remélhetőleg a pünkösdi 4 nap elegendő lesz arra, hogy ízelítőt kapjunk a megyéből, illetve átlépve a határon, szlovéniai élményekben is részünk lesz.

Időpont: 2019. június 7 – 10.

Program:


1. nap: Indulás Paksról 8-órakor a CSDKK parkolójából. Elindulunk az ország délnyugati széle felé. Útközben megállunk Nagykanizsán, sétálunk a városban, megnézzük a nevezetességeit. Városnézés után folytatjuk utunkat, a délutáni órákban érkezünk Zalaegerszegre Elfoglaljuk a szállásunkat, szöszmötölés, majd vacsora. Vacsora után szabadfoglalkozás.


2. nap: A délelőtt a helyi Tourinform Iroda szervezésében, kvíz kérdéses egerszegi városi séta, majd ebédszünet. Ebéd és pihenő után délután bejárjuk, illetve megnézzük azt, ami a délelőtti sétából kimaradt. Ezen a hétvégén van a város legnagyobb rendezvénye, az Egerszeg Fesztivál, több helyszínen, színpadon lesznek rendezvények, nem  maradtok program nélkül. Este a szokásos üzemmenet, vacsora, bóklászás a városban stb.


3. nap: Átlátogatunk a szomszédos Szlovéniába. Meglátogatjuk a dobronaki orchidea farmot, majd azt követően megpihenünk a Bakonaki -tó mellett lévő Energia Parkban. Miután feltöltődtünk pozitív energiával, nyavalyáink már nem kínoznak bennünket, elindulunk, hogy sétáljunk Lendva belvárosában, majd bevesszük a lendvai várat. Csak jelzem, hogy a várban márciusban nyílt meg a Hundertwasser kiállítás, egy japán művész, Hasegawa alkotásaival közösen.
Kulturális csemegézés után tovább indulunk a lendvai szőlőhegy felé, ahol a Vinárium kilátótoronyból körpanoráma nyílik három ország irányába, de láthatjuk a Cuk borházat is, ahol már várni fognak bennünket. Tehát, panoráma után indulás a Cuk Borházhoz, ahol a jótékony energiák, kulturális feltöltődés után a helyi gasztronómia fog kényeztetni bennünket, borkóstoló, hidegtál és a nagymama rétese formájában, természetesen a gazdaság által előállított alapanyagokból. Este haza a szállásra, és ha van még energiánk - már miért ne lenne – megnézzük, mit kínál vasárnap estére a város.


4. nap: Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat, eddig biztos a program. Valószínűleg a Gébárti tó melletti pünkösdi forgatagba vegyülünk el, lesz pünkösdi királyválasztás, horvát-magyar családi pünkösd, nyitott kézműves házak, stb. Ez még változhat, az idő illetve a skanzen egyelőre még ismeretlen pünkösd hétfői rendezvénye függvényében. Szóba jöhet még hazaúton a Kis-Balaton és a Kányavári- sziget is, majd meglátjuk. Egy a biztos, hogy jó lesz.

 

Egyéb információ:
Szállás: szállásunk a Teleki Blanka Középiskolai kollégiumban lesz, négy ágyas szobákban.
Étkezés: két vacsora a Reininghaus étteremben, amely a szállásunkhoz közel található, a vasárnapi vacsorát a Cuk Borház hidegtála adja.
Részvételi költség: 14 500 Ft/fő, illetve 38 eur/fő. A költség magában foglalja a szállás+IFA, étkezés, utazás, belépők, 2 vacsora, valamint a borkóstoló+hidegtál, desszert költségét.
Jelentkezés: már csak várólistára, Török Erzsinél 20/314-4615
Előleg: a részvételi költség forint összege, azaz 14.500 Ft/fő, melyet a már listán lévőknek kéretik május 9-ig befizetni, utána előleg hiányában a helyet másnak kínáljuk ki.

Mindenkit, akinek tetszik a program, szeretettel vár a szervező:
Török Erzsi

Bízunk abban, hogy akkor már szép, kora nyári idő fog bennünket kényeztetni, így erre tekintettel Wass Albert: Nyár című versét ajánlom figyelmetekbe.

 

 

Borítókép: Fertőszentmiklósi Plébánia


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%